FAQ

Voor wie is deze expeditie bedoeld?

De expeditie is ontwikkeld voor moeders, zonen en dochters die enigszins avontuurlijk zijn ingesteld en die in duo (maar binnen de setting van 6 duo’s) met een open mindset op een krachtige manier willen bouwen aan hun relatie en band. Hebben jullie een verwaterde band? Geen probleem, iedereen is welkom! Iedereen met een goede basis- gezondheid en basisfitheid kan het programma vlot aan.

Ben ik steeds bereikbaar tijdens de expeditie?

Neen. Het krachtige aan deze expeditie is de volledige disconnectie van de dagdagelijkse realiteit. De begeleiders van de expeditie staan in contact met onze collega’s in België en kunnen je thuisfront op de hoogte houden indien nodig.

We adviseren ten zeerste om tijdens het project geen smartphone te gebruiken. 

Voor noodgevallen zullen de begeleiders grotendeels bereikbaar zijn maar we komen ook in zones waar tijdelijk geen connectie met de buitenwereld mogelijk is. 

Is het allemaal wel veilig daar in de Zweedse natuur?

Bij elke outdoor beleving is het aangewezen om voldoende kennis te bezitten over de omgeving en haar fauna en flora. Pieter heeft meer dan 30 jaar ervaring als begeleider van outdoorprojecten op de meest verlaten plaatsen van de wereld. Pieter is zowel outdoorexpert als meer specifiek expert van de Zweedse outdoorsetting. Hij is daardoor dé aangewezen begeleider om jullie op een veilige manier mee te nemen in de prachtige natuur van Zweden.

Kan ik mijn partner meenemen?

Het specifieke concept van deze expeditie werd ontwikkeld voor deelname in duo van een moeder met zijn zoon en/of dochter. Je kan dus enkel deelnemen in een duo van een moeder met zijn zoon of dochter.

Wat als ik moet annuleren?

Door het persoonlijke karakter en beperkte groepsgrootte is het niet mogelijk om te annuleren nadat je ingeschreven bent. Wel kan je eventueel – bij noodgevallen – jezelf als duo laten vervangen door een ander duo ‘moeder/zoon/dochter’.  Je brengt zelf het duo aan of wij kunnen je in contact brengen met een duo indien er een duo op de wachtlijst zou staan maar dat kunnen we niet garanderen.  Je overlegt zelf met het duo dat jullie vervangt om jullie inschrijving over te nemen.

Ben ik sterk genoeg voor de trip?

Een normale basisconditie is aangewezen. Neem gerust contact met ons op bij twijfels. We ondersteunen je graag met tips om je zelfzeker aan de expeditie te laten beginnen.

Welke verzekeringen heb  ik nodig?

We adviseren je ten zeerste om een standaard reisverzekering (annulatie- en al dan niet bagageverzekering) af te sluiten. Gelieve ons voor de start van de expeditie alle gegevens van de reisbijstandsverzekering te bezorgen.

Welk materiaal heb ik nodig?

Wij voorzien tenten en kookmateriaal. Je zorgt zelf voor persoonlijk materiaal zoals goede wandelschoenen, aangepaste kledij, slaapzak en slaapmatje. Verdere toelichting krijg je op de voorbereidingsdag.

Hoe geraak ik in Värmland??

De expeditie zal zich afspelen in de omgeving van Hagfors. We rekenen erop dat u de reis tot in Hagfors zelf regelt. U neemt hiervoor best het vliegtuig tot in Stockholm of in Oslo. Van daar reist u vlot verder via bus, huurauto, trein of vliegtuig (binnenlandse vlucht). We helpen u graag met het uitstippelen van uw reisroute.

Wat zijn de basisvoorzieningen voor mijn persoonlijke hygiëne?

De expeditie speelt zich bijna volledig af in de overweldigende natuur waar het aangenaam vertoeven is. Op de eerste en de laatste dag voorzien wij Zweedse “stuga’s”, een houten blokhut, met een comfortabel bed en een volledig uitgeruste badkamer. Wanneer we ons in de natuur begeven, beschikt u over de kristalheldere meren om uzelf te verfrissen. U kan af en toe gebruik maken van enkele best wel comfortabele composttoiletten.

2021 is voor mij te kort dag, wat nu?

Neem zeker contact met ons op. We plannen ook voor 2023 een expeditie, maar weten al graag op voorhand wat voor vlees we in de kuip hebben ;-). Zo kunnen we mogelijk volgend jaar een variant op de expeditie van 2021 uitvoeren.

Laat via volgende link jouw gegevens achter en toon zo interesse voor een expeditie in 2023.