Wie zijn we?

Maak kennis met ons team: drie authentieke en avontuurlijke persoonlijkheden met talloze jaren adventure-ervaring en procesbegeleiding op de teller. 
Vader, dochter en collega… samen staan we garant voor een unieke en diepgaande ervaring!
Ons team heeft grondige outdoorervaring en is sterk vertrouwd met de omgeving ter plaatse.

 
2021-02-01-093648077.jpg

Lotte Sprangers (19 jaar)

Hallo ik ben Lotte en ben gefascineerd door wetenschap en technologie. Ik volg de opleiding ‘bio-ingenieur’ aan de KU Leuven.

Binnen zitten is voor mij geen optie; nieuwe horizonten ontdekken, reizen met familie of vrienden zijn voor mij dan ook de ideale tijdsbesteding.

Van kleins af aan engageer ik me in de zeescouts, en sinds enkele jaren doe ik dat bovendien ook als leiding. Ik haal veel voldoening uit de wekelijkse omgang met kinderen en medeleiding. Sociale contacten onderhouden en uitgaan met vrienden zijn belangrijk voor me.

Kort samengevat, avontuurlijke uitdagingen aangaan, verbinding leggen en zoveel mogelijk uit de dagen halen is mijn doel!

Yves Verbeeck (24 jaar)

Hoi, ik ben Yves en ben procesbegeleider bij Domo de Refontiro. 

De drang om te ontdekken en vrijheid te ervaren heb ik altijd al in mij gehad. Vragen zoals: “Waarom doen we de dingen zoals we ze doen?” drijven mij om in dialoog te gaan met mensen, sterke connecties te maken en samen antwoorden te vinden op deze vragen. 

Al van jongs af aan ben ik geboeid door de natuur. Door weer en wind vond je mij in de parken en bossen in de omgeving waar ik ben opgegroeid. Vandaag vind je mij nog steeds in de natuur en ontdek ik graag nieuwe plaatsen samen met familie en vrienden.

Net zoals Pieter engageer ik mij als adventure-monitor bij vzw JAP adventure. 

SAM_5082 (1).jpeg
SAM_5082 (1).jpeg

Pieter Sprangers (48 jaar)

Mijn persoonlijke utopie ‘hoe kan leren zó fantastisch zijn dat je nooit meer wil dat het ooit nog stopt’ brengt me als onderwijsdesigner op erg avontuurlijke paden.  Ik ben werkzaam als wetenschappelijk onderzoeker, docent en procesbegeleider van complexe transformaties in scholen.  Als designer en ondernemer zet ik me gepassioneerd in voor verbluffend onderwijs (domo de refontiro).

Stenen verleggen, de status-quo challengen en verbinding(en) leggen zit in mijn DNA.

Meer dan 30 jaar aan outdoor-ervaring bracht me op adembenemende plaatsen op de aarde en leerde me hoe ingenieus, inspirerend maar tegelijkertijd ook kwetsbaar de natuur is. 

Ik ben mede-oprichter van de vzw JAP adventure waar we met een vrijwilligersteam sociaal engagement opnemen voor maatschappelijk kwetsbare jongeren via outdoor-activiteiten.